Chrrrupiąca WIELKANOCNA TARTA JAGLANA - bez grama cukru, bez glutenu, bez laktozy
Jak wygląda, tak smakuje!
Przepysznie chrupiąca, słodziutka i zrobiona tylko ze zdrowych składników. Kruchy spód idealnie łączy się z kremową masą, a dzieło wieńczą soczyste owoce. Winogrona nie zostały wybrane przypadkowo. Przyznasz, że po zamrożeniu wyglądają jak małe jajeczka wielkanocne? Mi się tak właśnie kojarzą. Dlatego postawiłam na zamrożone, bezpestkowe, zielone winogronka.
Pamiętaj, że należy je wykładać na ciasto tuż przed podaniem, gdyż szybko się rozmrażają i chociaż nadal są ładne i smaczne, to już nie to samo ;)
Myślę, że takie ciasto jest świetnym sposobem na podanie czegoś zdrowego, a jednocześnie efektownego na wielkanocny stół. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby pojawiło się ono tam już na śniadanie. Zawiera wszystkie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki odżywcze. Dzieci z pewnością będą zachwycone, bo jest to coś innego, niż widzą na co dzień na swoim talerzu. Są święta, jak szaleć, to szaleć. Szalej więc, ale nie w ilości, bo chociaż moje dania są zdrowe to nadmiar i tak szkodzi. Pamiętaj: Równowaga. Ruch, rozmowa, zabawa, jedzenie. Wszystkiego po równo. A nie jedzenie, jedzenie, rozmowa, jedzenie. I tej równowagi w najbliższe Święta Wielkanocne sobie i Wam Kochani życzę :)
Jest to ciasto dla alergików, gdyż nie zawiera najpopularniejszych alergenów. Jest całkowicie roślinne, bez laktozy, bez orzechów, bez jajek, bez glutenu, a ponadto bez cukru, bez białej mąki. Jeśli będziesz gościć alergika, dopytaj o używane w tarcie składniki, ale myślę, że nie będzie problemu.
Taka wegańska tarta zaspokoi Twoją zachciankę na słodkie w zdrowy sposób. Jeśli więc nie wiesz, co zrobić w ramach deseru na Święta Wielkanocne, albo masz w najbliższym czasie jakieś przyjęcie rodzinne, bierz się do dzieła. Jest to prosty przepis i wbrew pozorom nie wymaga od Ciebie wiele pracy. Zatem do dzieła!
Pałaszujcie bez wyrzutów sumienia!
Smakowitego!
Brak komentarzy: