Blondynka w truskawkach - czyli najlepsze Peanut BLONDIE z ciecierzycy (bez użycia mąki i cukru!)
"Brunetki, Blondynki ja wszystkie Was dziewczynki..."
...zajadać chcę! Bo takie BLONDIE chce zajadać każdy! Uwierz mi, że pachnie i smakuje o niebo lepiej, niż wygląda! ( szczególnie w świetle/braku światła na Wyspie ^^)
Przygotowanie takiego wegańskiego, bezglutenowego i bezcukrowego ciasta jest banalnie proste. Wystarczy dobry blender i utarcie w nim po kolei wszystkich potrzebnych składników. Na blachę i do pieca, a potem dekorowanie owocami, syropem i gotowe! Nawet jak nie masz zdolności kulinarnych to ciężko jest coś popsuć. Każdy da radę!
Nie zastanawiaj się więc i bierz się do dzieła. Chwila roboty, a potem duuużo szczęścia na talerzyku. I to bez wyrzutów sumienia, gdyż BLONDIE jest wykonane z samych zdrowych składników, do tego nie zawiera grama mąki, a jego głównym składnikiem jest bardzo odżywcza ciecierzyca.
Jeśli Twój blender ma słabą moc i boisz się blendować orzechy, użyj gotowego masła orzechowego. Pamiętaj jednak, aby czytać ETYKIETY i wybrać te bez cukru oraz innych dodatków chemicznych. Dobre gotowe masło to 3 składniki: orzechy, olej, sól. Nic więcej. Jeśli takiego użyjesz, pomiń dodawanie oleju kokosowego do ciasta.
Peanut BLONDIE jest idealnym odpowiednikiem czekoladowego BROWNIE, gdy nie bardzo tolerujemy kakao lub zwyczajnie nie mamy na nie ochoty. Szukasz zdrowego ciasta dla dzieci i całej rodziny? Dobrze trafiłeś! Zacznij swoją przygodę z warzywami w deserach od Peanut BLONDIE.
Jeśli fasoLove BROWNIE Ci smakowało, Peanut BLONDIE pokochasz!
Pałaszujcie bez wyrzutów sumienia!
Smakowitego!
Brak komentarzy: