Najzdrowsze ciasto na świecie - Moje Bananowe Brownie FasoLove (bez mąki, bez laktozy, bez cukru)
Blok czekoladowy dobry na ... ZAWSZE!!
Co jak co, ale czekoladowe ciasta można jeść w każdą pogodę i niepogodę, w dobry i gorszy nastrój. Każdy dzień jest dobry na porcję DOBREGO słodkiego szaleństwa! A jeśli jest to coś tak zdrowego, jak moja wersja wegańskiego, bezglutenowego BANANOWEGO BROWNIE z fasoli, to śmiało sięgaj po dokładkę.
Jest to wprost bomba białkowa, witaminowa i mineralna. Znajdziesz w nim wszystko, czego trzeba człowiekowi do szczęścia i zachowania pełni zdrowia. Możesz zjeść je na śniadanie ^^, jako deser, albo też jako wysokobiałkową przekąskę potreningową. Nie używamy do jego przygotowania mąki, nie ma więc problemu z glutenem. Na 100% jest bezglutenowe.
BANANOWE BROWNIE FASOLOWE idealnie sprawdzi się jako zdrowy deser dla dzieci. Uwierz mi, nie poczują fasoli i będą jadły po prostu zwykły blok czekoladowy. Jeśli deser będzie dla nich za mało słodki (bo dzieci jednak lubią duuuużo słodyczy), polej im go miodem lub syropem z agawy :)
Ważne jest, aby bardzo dokładnie wypłukać na sitku fasolę, mieszając ją i polewając bieżącą wodą. Blendowanie również musi być wykonane bardzo starannie. Te dwie czynności sprawią, że w cieście nie będzie czuć w ogóle smaku fasoli. Warto więc się do nich przyłożyć. Częstowałam nim kilka osób i nikt nie wyczuł z czego jest zrobione ;)
Jeśli będziesz ją m i m o w s z y s t k o c z u ć, pisz do mnie, będziemy dochodzić dlaczego :)
Jeśli chcesz, możesz polać ostudzone ciasto polewą czekoladową - rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą ( jeśli używasz ), albo fit polewą na bazie oleju kokosowego. Nie jest to jednak konieczne, bo ciasto i bez niej będzie pyszne.
Wiem, że niektórzy zrażają się i nie próbują ponownie, a naprawdę warto. Takie ciasto to najzdrowsze ciasto na świecie! Warzywne, bez mąki, bez cukru, pyszne! Czego chcieć więcej?!
Pałaszujcie bez wyrzutów sumienia!
Smakowitego!
Brak komentarzy: