DYNIOWE BROWNIE z dużą porcją białka i witamin

Czekolada po raz enty i nie ostatni!


   Co jak co, ale czekoladowe desery nigdy mi się nie znudzą. Kakao jest niezawodne w każdej kuchni, a szczególnie uwielbiane przez kobiecą część społeczeństwa. I bardzo dobrze, gdyż ma ono w sobie bardzo dużo składników odżywczych. Podobno spożywanie kakao wydłuża życie, a patrząc na statystyki, kobiety żyją dłużej. Może faktycznie coś w tym jest? ;)



   Kakao zawiera spore pokłady m.in. magnezu, potasu, żelaza, wapnia, fosforu, antyoksydantów ( działa przeciwnowotworowo ). Działa leczniczo i wspomagająco na wiele dolegliwości.



   Surowe oraz gorzkie kakao polecane jest osobom trenującym, dlatego jeśli do nich należysz, śmiało dodawaj do swoich posiłków ten pyszny składnik. Kawałek DYNIOWEGO BROWNIE po treningu to świetne rozwiązanie, aby wzmocnić swoje mięśnie i pomóc organizmowi w pozbyciu się zbędnej tkanki tłuszczowej. Jak możesz zobaczyć w przepisie, przemyciłam w nim sporą porcję białka w postaci ciecierzycy oraz orzechów ziemnych, dlatego śmiało sięgaj po nie po solidnym treningu.



  Dla mnie jest to ciasto BOMBA! Pyszne i mega zdrowe. Ma wszystko co trzeba, a przy tym nie zawiera cukru, słodzików, nabiału, mąki, a co za tym idzie glutenu. Wykorzystuje za to roślinne źródła białka oraz naszą kochaną polską dynię! Jest to wegańskie, bezglutenowe ciasto brownie, które może zjeść prawie każdy. Korzystaj z końcówki sezonu i działaj! 




I pamiętaj, że nieuszkodzona dynia może w ciemnym, zimnym miejscu ( np. w piwnicy ) postać kilka miesięcy. Jak uda Ci się jeszcze dorwać gdzieś "banie", kup jedną na zapas, a przyda Ci się zimą do zdrowych wypieków i dań! 



Pałaszujcie bez wyrzutów sumienia!
Smakowitego!




Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.