NAJLEPSZY PASZTET FASOLOWY na Wielkanoc (wysokobiałkowy, bezglutenowy, bezmięsny)

Wiosna za oknem i na talerzu!

   Nie wiem kiedy to zleciało, ale już niebawem Święta Wielkiejnocy! Zbliżają się naprawdę wielkimi krokami, dlatego warto zacząć sobie planować i gromadzić składniki do świątecznych FIT potraw. Najgorsze co możemy zrobić, to zostawić to na ostatnią chwilę (mam na myśli wybieranie dań i kupowanie produktów, a nie samo przyrządzanie). 
   Rozgorączkowani będziemy przeszukiwać Internet w celu znalezienia inspiracji, a jak to zawsze bywa, gdy coś musimy, nic nam się nie będzie podobało. A do tego nie będziemy mieli w domu większości składników. Dlatego nie czekaj, znajdź odpowiednią kartkę w kalendarzu i zacznij na niej notować: z jednej strony potrawy, a z drugiej składniki do dokupienia. I tak systematycznie, gdy coś wpadnie Ci w oko, dopisuj. Nie pozwól, żeby w przypływie desperacji na Twoim stole wylądowały ciężkie sałatki z majonezem i same mięsiwo (jeśli jadasz).



   Święta te są zdecydowanie lżejsze od Bożego Narodzenia. Niemniej jednak różne tradycyjne dania kuszą nas smakiem, do którego przez lata się przyzwyczailiśmy, a w zamian dają niestety gratisowy tłuszczyk na boczkach. Nie będę się rozpisywać, każdy wie jak jest. Niby jemy po troszeczku, pilnujemy się, a po świętach i tak ciężko zapiąć guzik od spodni ;) 


   Dzisiaj chcę Wam zaproponować PASZTET. Nie będzie to taki zwykły pasztet, ale ultra pyszny, wiosenny, bezglutenowy pasztet wegański. Bez mięsa, bez złego cholesterolu, bez glutenu, bez mąki, bez laktozy. Za to z mnóstwem zdrowego białka. Jeśli posmakuje Ci moja propozycja, niech zagości na stałe w Twojej diecie, nie tylko od święta. Twój organizm będzie Ci naprawdę wdzięczny za takie zdrowe i pyszne paliwo. Silne mięśnie; mocne kości, włosy i paznokcie - to i wiele więcej możesz mieć dzięki fasoli. Myślę, że najlepiej zobrazuje to poniższa grafika.



  PASZTET możesz śmiało przechowywać kilka dni w lodówce, a nic złego się z nim nie stanie. Możesz jeść go na wiele sposobów. Na ciepło, na zimno, na kanapkę lub sam, gdyż ma w sobie już węglowodany złożone w postaci kaszy jaglanej. Do PASZTETU FASOLOWEGO idealnie pasują tradycyjne ogórki kiszone, bądź też świeże warzywa - solo lub w sałatce.



Pałaszujcie bez wyrzutów sumienia!
Smakowitego!

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.